کهگیلویه/ بذرکاری در ۴۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی باشت آغاز شد

تاریخ انتشار : 1400/09/11 - ساعت انتشار: ١٦:٢٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: پویش مردمی بذرکاری با هدف تقویت پوشش گیاهی در ۴۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی باشت آغاز شد.

معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: پویش مردمی بذرکاری با هدف تقویت پوشش گیاهی در ۴۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی باشت آغاز شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها و مراتع به نقل از ایرنا- فرهام جلیلی در همایش پویش مردمی بذرکاری جنگل های باشت افزود: برای اجرای این پویش مردمی، کاشت گونه‌های بادام و بلوط در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: پویش بذرکاری با روحیه بسیجی مردم در محافظت از عرصه‌های طبیعی نتیجه بخش خواهد بود.

جلیلی گفت: جنگل‌های زاگرس در حفظ خاک، تولید آب و تعدیل آب و هوا، تولید اکسیژن و جذب گرد و غبار نیز نقش مهمی دارند.

وی اظهار داشت: جنگل‌های این استان در معرض تهدیدات طبیعی از جمله تغییر کاربری اراضی، قطع درختان، چرای دام، تهاجم آفات و بیماری‌ها، آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی  قرار دارد.

جلیلی تصریح کرد: برای اجرای طرح های توسعه جنگل کاری و مرتع‌داری باید از ظرفیت مرتعداران و جوامع محلی و بهره‌برداران استفاده کرد.

وی ابراز کرد: عملیات جنگل‌کاری در بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی آسیب دیده ناشی از اتش سوزی و آفات این شهرستان تا پایان سالجاری اجرا خواهد شد.

جلیلی اظهار داشت: بذر کاری با همکاری و مشارکت حداکثری تشکل های مردمی و دستگاه های دولتی از جمله دادگستری، نیروهای نظامی و انتظامی، بسیج، هلال احمر، منابع طبیعی، کوهنوردان، طرفداران و همیاران محیط زیست در منطقه دامنه کوه دهک شهرستان باشت کاشته خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشت در این همایش گفت:  بمنظور تقویت منابع جنگلی همچنین امسال عملیات واکاری با استفاده از نهال با بذر در ۸۰۰هکتار از مناطق جنگلی ‌این شهرستان انجام می‌گیرد.

سید حمید حسینی تصریح کرد: این میزان عرصه‌ طبیعی باشت سال گذشته با هدف توسعه پوشش گیاهی  بذر یا نهال جنگل کاری شده بود اما به دلیل کاهش بارش‌ باران و رطوبت خاک بخشی از بذرها سبز نشد.

وی ابراز کرد:  بیش از ۳۱۵ هکتار از جنگل ها و مراتع مناطق مختلف این شهرستان در مناطق شاه بهرام و لار، گردن قلات، گوهرگان و کوه های بوستان  امسال طعمه حریق شد.

حسینی ادامه داد: ۳۶ پرونده تخلف نیمه نخست امسال در عرصه منابع طبیعی این شهرستان تشکیل و متخلفان برای پیگیری های قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی گفت: بیش از ۷۰درصد از این پرونده ها در زمینه تخریب و تصرف عدوانی اراضی ملی و مابقی در بخش قطع درختان، قاچاق چوب و زغال بوده است.

سطح مراتع و جنگل های این شهرستان ۱۰۶ هزار هکتار است که از این میزان ۷۸ هزار هکتاری جنگل است.

کارده، بن سرخ، بلوط، زالزالک و بادام وحشی از مهم ترین گونه های پوشش گیاهی و جنگلی این شهرستان به شمار می رود.

شهرستان باشت در ۱۱۰ کیلومتری جنوب یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here