صدور شناسنامه الکترونیکی برای ۵۰ هکتار از درختان جنگلی زاگرس

تاریخ انتشار : 1401/01/24 - ساعت انتشار: ٠٨:٣٣ - گروه خبری : اخبار سازمان

رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: برای درختان ارزشمند جنگلی زاگرس در سطح نزدیک به ۵۰ هکتار در استان کرمانشاه، شناسنامه الکترونیکی صادر شد.

به گزارش مرکزاطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی ، حمیدرضا سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار ایانا، طرح شناسنامه‌دار کردن الکترونیکی درختان جنگلی را کم‌هزینه و اقتصادی خواند و افزود: این طرح برای نخستین بار با هدف حمایت و حفاظت از درختان ارزشمند جنگلی زاگرس از گونه بلوط در برابر آفات و بیماری‌ها و آسیب‌های غیرطبیعی از جمله قطع احتمالی درختان در استان کرمانشاه ظرف یک ماه به اجرا درآمد.

وی اظهار داشت: در این طرح با استفاده از فناوری RFID و نصب تراشه های الکترونیکی در تنه درختان، اطلاعاتی شامل نام، گونه، ویژگی، موقعیت مکانی و ابعاد درختان جنگلی در بانک اطلاعاتی ذخیره و توسط کارشناسان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یا همیاران طبیعت به صورت هفتگی یا ماهانه رصد می‌شود.

این مسئول با بیان این که برخی از گونه های جنگلی کهنسال برای ما ارزش ژنتیکی، اجتماعی و فرهنگی دارند، تصریح کرد: این گونه های ارزشمند در مناطق زاگرس و جنگل های مانگرو در نوار ساحلی جنوب کشور در معرض خطرند و می توان با استفاده از فناوری RFID و پایش از آنان در برابر آسیب ها، صیانت کرد.

رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: در فاز دوم قصد داریم استفاده از فناوری RFID را به لحاظ کمی و کیفی گسترش دهیم که در این صورت هم نصب تراشه‌ها در تنه درختان در سطح بیشتری از اراضی جنگلی انجام می‌شود و هم با تکمیل این فناوری به سایر فناوری ها نظیر ارتباطات بی‌سیم و ماهواره، عملیات رصد و پایش به صورت هوشمند صورت می‌گیرد و دخالت عامل انسانی در ضبط، ثبت و رصد درختان کمتر می‌شود.

وی گفت: برای به‌کارگیری فناوری‌های نوین مانند فناوری ماهواره‌ای در پایش هوشمند درختان جنگلی از توان و ظرفیت‌های داخلی نظیر شرکت‌ها و مجموعه‌های دانش‌بنیان بهره خواهیم برد و در این زمینه با چند شرکت دانش بنیان وارد مذاکره شده‌ایم.

سلیمانی در همین حال رصد و پایش فرآیند حمل چوب در کشور و جلوگیری از قاچاق چوب را یکی از مزیت‌های هوشمندسازی رصد و پایش درختان جنگلی عنوان کرد و اذعان داشت: با هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های ماهواره خطاهای انسانی، عدم شفافیت، تخلف‌ها و قاچاق در فرآیند حمل چوب به حداقل خواهد رسید.

وی در عین حال گفت: اجرای طرح صدور شناسنامه الکترونیکی و پایش درختان ارزشمند در جنگل‌های هیرکانی و ارسباران نیز از برنامه‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here