پنجره واحد مدیریت زمین؛ سامانهای ضد رانت و فساد برای شفافیت وضعیت اراضی
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با پایش هوشمند اراضی و یک مکانیسم ضد فساد و ضد رانت، امکان ارائه خدمات مطلوب به مردم را با مشاهده مجوزها و استفاده از مزایای سامانه در اتاقی شیشه ای فراهم می کند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی از فارس، حسین میر رجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در حاشیه گردهمایی مدیران کل منابع طبیعی استان ها در کلاک کرج که به منظور اجرای طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور برگزار شد، با اشاره به اینکه موضوع پنجره واحد مدیریت زمین از ۵ سال گذشته در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح شد و سالها مورد بحث و پیگیری قرار گرفت، اظهار کرد: همکاران وزارت اطلاعات و وزارت ارتباطات پیگیر راه اندازی سامانه ای تحت عنوان سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بودند و در نهایت در آبان ماه امسال ضوابط اجرایی پنجره واحد مدیریت زمین تدوین و به همه دستگاه ها ابلاغ شد.
وی افزود: در ماده ۳ ضوابط اجرایی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، راهبری سامانه بر عهده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گذاشته شده و در دی ماه سال جاری طی ابلاغی از سوی رئیس دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور، رئیس سازمان منابع طبیعی کشور به عنوان راهبر سامانه منصوب شد.
این مقام مسؤول با بیان اینکه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین دو موضوع را مورد پیگیری قرار میدهد؛ گفت: تمام مجوزهایی که از سوی دستگاههای مختلف صادر میشود باید از طریق پنجره واحد مدیریت زمین صورت بگیرد. همچنین تمام درخواستهایی که از طریق مردم و یا سایر دستگاهها به دستگاههایی که متولی زمین یا متولی صدور مجوزهایی بر روی زمین هستند، باید از طریق سامانه پنجره واحد مدیریت زمین انجام شود و بررسی توسط دستگاه هدف از طریق این سامانه و به صورت هوشمند انجام شود و نسبت به صدور مجوز یا صدور پاسخ به مرجع صدور مجوز از طریق همین سامانه اقدام شود.
وی بر اهمیت نقش سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در پایش اراضی به صورت هوشمند، تاکید کرد و افزود: در پنجره واحد مدیریت زمین اراضی از طریق برنامه جامعی با استفاده از تصاویر ماهوارهای روز، مورد رصد و پایش قرار میگیرند و گزارشاتی از طریق سامانه به همه دستگاههای متولی زمین از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه وشهرسازی، بنیاد مسکن و غیره ارسالمیشود. همه دستگاهها باید قادرباشند زمینهای خود را از طریق سامانه و به صورت هوشمند پایش کنند که در حال حاضر این امکان در ۱۱ استان کشور فراهم شده است.
میررجبی اضافه کرد: دستگاهها بر اساس گزارشاتی که پشتیبانی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ارسال میکند، باید تغییر کاربریهای شناسایی شده را بررسی و پاسخ را در سامانه درج کنند تا همه مطلع باشند تغییر کاربریهای انجام شده مجاز یا غیر مجاز بوده است و پیگیری شود. این دقیقا همان نظارت و کنترلی است که توسط نیروهای حفاظتی هر دستگاه در خصوص عرصههای تحت مدیریت انجام میشود و در صورت تصرف غیرمجاز تشکیل پرونده حقوقی یا کیفری و ارسال به دستگاه قضایی صورت میگیرد. همه این اقدامات قرار است در قالب پنجره واحد مدیریت زمین صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه برای دستگاه قضایی در خصوص اصالت صدور مجوزها و وضعیت عرصهها امکان درخواست استعلام و اخذ پاسخ آن از طریق سامانه فراهم می شود؛ گفت: اگر همه دستگاهها در این خصوص همکاری کنند برنامههای خوبی را با پیگیری ستاد مفاسد اقتصادی و حمایت ریاست محترم جمهور، وزیر جهاد کشاورزی و همکاری وزارت اطلاعات اجرا خواهیم کرد و همه دستگاهها قادر خواهند بود صدور مجوزها و پایش اراضی را به صورت هوشمند از طریق سامانه انجام دهند.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی کشور گفت: در نظر داریم زمان صدور مجوزها، زمان شناسایی اراضی تصرفی، زمان پیگیری و تعداد مراجعات افراد به دستگاه ها را کاهش دهیم. سامانه پنجره واحد مدیریت زمین سامانه جوانی است که ممکن است به بلوغ نرسیده باشد و تلاش میکنیم این امر صورت بگیرد.
وی یادآور شد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، برنامه ای مفید و اقدامی بسیار کارآمد در کنار الکترونیکی کردن مجوزها در راستای ارائه خدمات مطلوب به مردم است. در حال حاضر مردم با مکاتبات مختلف به دستگاهها ارجاع میشوند درحالی که ممکن است رانت اطلاعاتی و مفسدهای در دستگاهها باشد که این اطلاعات به صورت شفاف در اختیار مردم قرار نگیرد. در سامانه پنجره واحد با یک مکانیسم ضد فساد و ضد رانت شاهد خواهیم بود که در اتاقی شیشهای هم مردم قادر خواهند بود مجوزها را ببینند و هم از مزایای سامانه بهرهمند شوند
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |