فرسایش خاک در چهارمحال و بختیاری سالانه ۱۷تن در هکتار است

تاریخ انتشار : 1400/09/16 - ساعت انتشار: ١١:٠٤ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری به مناسبت روز جهانی خاک در گفت وگو با خبرنگار پیام طبیعت با اشاره به اینکه سالانه ۱۶ تن در هکتار فرسایش آبی و ۳۰ تن در هکتار فرسایش بادی در کشور رخ می‌دهد و حجم زیادی از خاک کشور را از دسترس خارج می‌کند، افزود: در استان چهامحال و بختیاری فرسایش بادی وجود ندارد.

معاون آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری به مناسبت روز جهانی خاک در گفت وگو با خبرنگار پیام طبیعت  با اشاره به اینکه سالانه ۱۶ تن در هکتار فرسایش آبی و ۳۰ تن در هکتار فرسایش بادی در کشور رخ می‌دهد و حجم زیادی از خاک کشور را از دسترس خارج می‌کند، افزود: در استان چهامحال و بختیاری فرسایش بادی وجود ندارد.

به گفته علی‌محمد محمدی، ۱۰ تن از فرسایش خاک استان وارد شبکه رودخانه و سدها نمی‌شود و فقط از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌ها و اقدامات آبخیزداری بسته به نوع عملیات افزود: اجرای اقدامات آبخیزداری بین پنج تا ۱۰ تن در هکتار  در سال در کاهش فرسایش خاک اثرگذار است.

محمدی اظهار کرد: هم‌اکنون عملیات آبخیزداری در بیش از ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت استان از جمله عملیات مکانیکی شامل بندهای خاکی و رسوب‌گیر ملاتی و خشکه‌چین، اقدامات بیولوژیک شامل نهال‌کاری، بذرپاشی و بذرکاری و کپه‌کاری و اقدامات بیومکانیک شامل سکوبندی و تراس‌بندی همراه با تقویت پوشش گیاهی و اقدامات مدیریتی شامل حفاظت و قرق و مراقبت و نگهداری اجرا شده است.

وی به اجرای بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار عملیات آبخیزداری و حفاظت خاک درسطح استان در سالجاری خبر داد و گفت:  از ابتدای اجرای طرح‌های آبخیزداری تاکنون بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ سازه آبخیزداری شامل گابیون‌بندی، عملیات خشکه چین و هلالی آبگیر و عملیات بیولوژیک در استان انجام شد.

چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۶۴۰ هزار و ۳۴۶ هکتار مساحت دارد و که سرچشمه سه رود حوضه آبی کارون و زاینده‌رود و بخشی از دز است که حوزه کارون و دز ۸۸ درصد مساحت استان و حوضه زاینده رود ۹ درصد مساحت استان را تشکیل می‌دهد.

شعار ۱۴ آذرماه روز جهانی خاک "تاکید بر جلوگیری از شوری و افزایش بهره وری خاک" نامگذاری شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here