آغاز جشنواره منابع‌طبیعی و رسانه در کردستان/ استاندار: حفاظت از منابع‌طبیعی نهادینه شود

تاریخ انتشار : 1401/10/18 - ساعت انتشار: ٠٨:٠٣ - گروه خبری : اخبار استان

استاندار کردستان بر ضرورت افزایش مشارکت‌های مردمی در حفظ و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی در سطح استان تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از تسنیم، اسماعیل زارعی‌کوشا در مراسم رونمایی از پوستر جشنواره منابع‌طبیعی و رسانه کردستان بر ضرورت افزایش مشارکت‌های مردمی در حفظ و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی در سطح استان تأکید کرد و اظهار داشت: هیچ کاری بدون مشارکت و همراهی مردم به نتیجه مطلوب نخواهد رسید، بنابراین برای تحقق این هدف از همه مردم و اصحاب رسانه انتظار همکاری داریم.

وی با تأکید بر اینکه ظرفیت تشکل‌های مردمی و سمن‌ها در این عرصه به صورت جدی مشارکت داده شوند، گفت: مردم کردستان به صورت خودجوش علاقه فراوانی به مشارکت در حفظ و پایداری محیط‌زیست و عرصه‌های طبیعی دارند، بنابراین نباید از این ظرفیت غافل شد.

استاندار کردستان توجه به فعالیت‌های آبخیزداری، آبخوانداری، کاشت درخت و حفظ و پایداری عرصه‌های طبیعی در استان را ضروری دانست و با اشاره به اینکه منابع آب و خاک در معرض تهدیدهای فراوانی است، تصریح کرد: می‌توان با ترویج و فرهنگ‌سازی حفاظت از این میراث گرانبها، به ماندگاری منابع خدادادی امیدوارتر بود.

زارعی‌کوشا مشارکت مردم، خیرین و جوامع محلی در اجرای طرح مدیریت جامع آبخیزداری در استان را امری ضروری دانست و گفت: کمک همه دستگاه‌های متولی، NGOها و اصحاب رسانه برای فراهم کردن بستر و زمینه حفظ محیط‌زیست و عرصه‌های طبیعی حائز اهمیت است.

بهزاد شریفی‌پور، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این جشنواره همزمان با هفته منابع طبیعی( 15 تا 22 اسفند سال‌جاری) برگزار می‌شود، اظهار کرد: متقاضیان آثار خود را به صورت چاپ شده و مندرج در لوح فشرده از طریق پست به دبیرخانه اجرایی واقع در این اداره‌کل در سنندج ارسال کنند.

وی افزود: این جشنواره با هدف اشاعه، گسترش و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت، احیا، توسعه، اصلاح و بهره‌برداری اصولی از منابع طبیعی و رشد و تعالی سواد رسانه‌های استان در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اعلام کرد: ارتقای دانش رسانه‌های استان در ارتباط با کارکردها و اهمیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری و ارائه رویکردهای نوین اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی، ارتقای سطح کیفی خبر و گسترش فرهنگ مطالعه و شناسایی نقاط قوت و ضعف رسانه‌ها در زمینه منابع طبیعی و آبخیزداری، آشنایی با اقدامات و اثر بخشی فعالیت‌ها، شناخت قابلیت‌های رسانه‌های مکتوب و مجازی، ایجاد رقابت مثبت، افزایش انگیزه و خلاقیت رسانه‌ها و ایجاد انگیزه و بستر مناسب برای مشارکت مردم و بهره‌برداران منابع طبیعی در امر حفاظت از این منابع از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.

براساس این گزارش؛ این جشنواره در بخش‌ رسانه‌های مکتوب شامل خبر، گزارش، مقاله، یادداشت، نقد، طرح، کاریکاتور، تیتر، کتاب، شعر و داستان و رسانه‌های دیجیتال شامل نرم افزار، وبلاگ‌ها، بازی‌ها و برنامه های چند رسانه‌ای، نرم افزارهای تلفن همراه و پادکست است؛ بخش رسانه‌های شنیداری شامل مستند و مستند گزارشی، برنامه تعاملی با شنوندگان، آرم، ارم استیشن، آنونس، برنامه مجله‌ای، نمایش رادیویی و برنامه گفت‌وگو محور، میزگرد، مصاحبه و مناظره، از دیگر بخش‌های این جشنواره است.

بخش رسانه‌های دیداری شامل فیلم کوتاه، پویا نمایی، موشن گرافیک، نماهنگ، گزارش، میزگرد، گفت و گو و تله تئاتر، نمایش تلویزیونی و مستند گزارشی، برنامه تعاملی با بینندگان، اینفوگرافی و بخش شهروند خبرنگار(تمام موضوعات رسانه‌ای در ارتباط با منابع طبیعی) است.

بخش‌های موضوعی جشنواره نیز شامل کارکرد و نوآوری‌های مرتبط با حفاظت از منابع طبیعی در زندگی روزمره، توسعه و غنی‌سازی جنگل‌ها با بذر و نهال، پویش مردمی احیای جنگل‌های زاگرس، جنگلداری و زراعت چوب، مدیریت و بهره‌برداری از مراتع، توسعه و غنی‌سازی مراتع با گونه‌های مرتعی و گیاهان دارویی است؛ این بخش پیشگیری و برنامه‌ریزی برای مبارزه با تخریب و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی منابع طبیعی، پیشگیری از تخریب منابع طبیعی را هم در بر دارد.

آبخیزداری و آبخوانداری، آگاهی‌بخشی، اطلاع‌رسانی، فرهنگ سازی، آموزش و توانمندسازی تشکل‌ها، سازمان‌های مردم نهاد، جوامع و بهره‌برداران محلی نقش مردم، رسانه‌ها، مسئولان و قانون‌گذاران در حفاظت از منابع‌طبیعی از دیگر بخش‌های موضوعی جشنواره است؛ در بخش ویژه هم آثار مربوط به شعار سال پذیرش می‌شود.

به گفته مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری کردستان، آثاری در جشنواره شرکت داده می‌شوند که در فاصله زمانی ابتدای فروردین تا پایان بهمن ماه سال‌جاری در یکی از نشریات استانی، خبرگزاری‌ها، پایگاه‌های خبری استان و سرپرستی‌های نشریات سراسری، صدا و سیمای مرکز استان و رسانه‌های مجاز منتشر شده باشد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here