روز بینالمللی جنگلها
عشق به جنگل را به کودکانمان بیاموزیم
به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه
21مارس برابر با دوم فروردین 1399 روز بینالمللی جنگلهاست. تم و موضوع امسال روز بینالمللی جنگلها «جنگل ها منبع ارزشمند تنوع زیستی» است.
هر سال ۲۱ مارس در روز بینالمللی جنگلها سازمان ملل متحد با برگزاری برنامههایی اهمیت جنگلها را در زندگی ما انسانها خاطر نشان میکند و تلاش میکند تا آگاهی عمومی را در این باره افزایش دهد که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا این مراسمات در سراسر جهان برگزار نگردید.
. امسال روز بینالمللی جنگلها با نام (جنگل ها منابع ارزشمند تنوع زیستی ) نام گذاری شده است.
جنگلها، مخازن تنوع زیستی، انباشتگاه کربن و منبع مفیدی برای توسعه اقتصاد سبز بشمار میروند و برای حیات انسان و سیاره زمین بسیار اهمیت دارند از این رو با شدت یافتن تغییرات اقلیمی و نابودی تنوع زیستی، حصول اطمینان از سرزندگی جنگلها مسئله اصلی و مهم است که به همه جوامع دنیا ارتباط دارد.
بر اساس گزارش صندوق جهانی طبیعت، جنگلها مامن ۸۰ درصد از تنوع زیستی جهان به شمار میروند. از سوی دیگر معیشت یک و نیم میلیارد نفر به جنگلها وابسته است. با این حال سالانه ۱۳ میلیون هکتار از جنگلهای جهان به ویژه در مناطق استوایی از بین میروند.
زندگی ما بیشتر از آنچه که فکرش را بکنیم به جنگلها و درختان وابسته است. هنگامی که یک لیوان آب مینوشیم، در دفترچهمان یادداشتی مینویسیم، دارویی را مصرف میکنیم یا خانه بسازیم، ارتباطی بین آنها و جنگل نمی بینیم ولی همین کارهای ساده و بسیاری دیگر از جنبههای زندگی ما به شیوههای گوناگون با جنگل در پیوند است.
یکی از پیامهای کلیدی و مهم روز بینالمللی جنگلها بر آموزش کودکان تمرکز دارد و اینکه هیچ وقت برای آموختن درباره اهمیت درختان و جنگلها زود نیست. کمک به کودکان برای ارتباط با طبیعت سبب پرورش نسلی خواهد شد که از اهمیت جنگلها و نیاز به مدیریت توسعه پایدار آگاه هستند. برای بعضی از کودکان جنگل منبع غذا، سوخت و پناهگاه و بخشی از زندگی روزانه آنهاست. اما در مورد کودکان شهرنشین این وظیفه مدارس است تا با ترتیب دادن سفرهای علمی آنها را در این باره آگاه کنند.
برای مثال جنگلهای حاره ای آمازون که به دلیل تأمین ۳۰ درصد از اکسیژن کره زمین به ریههای این سیاره معروف هستند هر ساله به دلایل طبیعی و انسانی دچار آتش سوزیهای گسترده میشوند. اما سال ۲۰۱۹ بی سابقه ترین، گستردهترین آتش سوزی در این جنگل رخ داد.
مؤسسه تحقیقات فضایی گفت که بیش از ۷۲ هزار مورد آتش سوزی را در فاصله ماه ژانویه- اوت ۲۰۱۹ (دی- شهریور) در آمازون ثبت کرده است که بالاترین رقم از زمان ثبت رکوردها در سال ۲۰۱۳ محسوب میشود.
صندوق جهانی طبیعت میگوید که آتش سوزیها نتیجه افزایش جنگل زدایی است که سبب افزایش ارقام تازه شده است.
سال ۲۰۱۹ سال آتش سوزیهای گسترده در جنگلهای نیمکره جنوبی بود. چرا که پس از آمازون در برزیل، آتش سوزیهای گسترده در مناطق جنگلی استرالیا آغاز شد به مدت پنج ماه تا فوریه ۲۰۲۰، "بهمن" ادامه یافت که در این مدت بر اساس گزارشها بیش از یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون گونه جانوری و گیاهی و حدود ۱۱ میلیون هکتار جنگل و دشت از بین رفت.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |