سالهای پر استرس برای جنگلبانان
سالهای پر استرس برای جنگلبانان.
دلنوشته ای به بهانه روز جنگلبان
امروز میخواهم یکسال خدمت در جنگلبانی را برای شما بازگو کنم تا بدانید ودنبال کنید که امروزه هیچ خدمتی حتی در بین نیروهای نظامی وانتظامی سخت تر ،پر استرس وپر خطر تر والبته زیباتر ودلنشین تر با درآمدی هر چند کمتر ولی پاک تر از شغل جنگلبانی در کشور نداریم .
از فروردین آغاز کنیم که همه آماده مسافرت و استفاده مطلوب از تعطیلات در کنار خانواده هستند .
جنگلبانان بفکر شیفت بندی ،آماده باش وماموریت هستند تا در وحله اول آمادگی برای مقابله با سیل در اثر بار ش های بهاری را داشته باشند و پس از آن در گشت حفاظتی باشند تا کسانی که عازم مسافرت هستند به طبیعت صدمه نزنند وسودجویان فرصت طلب با استفاده از تعطیلات عرصه ای را تخریب وتصرف نکنند.
دوازده وسیزده فروردین دغدغه
حضور مردم در طبیعت وآثار زیان بار آن را دارند.با کشیکوحضور مستمر در حوزه سعی می کنند مانع از این اقدامات شوند.
جدای از تمامی شرح خدمات اداری که خود کتابی است. جنگلبان هنوز طعم خوش روزهای بهاری فروردین واردیبهشت را کامل نچشیده مکاتبات وهشدارهای آماده باش پرسنل برای خشک شدن پوشش گیاهی واحتمال وقوع حریق در جنگلها ومراتع آغاز می شود. از اواخر فروردین تا اواخر آذر ماه یعنی حدود ۹ماه از سال تا شروع اولین بارندگی که جنگلبانان بایستی درحالت آماده باش وحضور مستمر در عرصه باشند در حقیقت از خود وخانواده گذشته باشند. جنگلبانان خانواده کوچکی هم هستند پس قادر به شیفت بندی هم نیستند.با اعلام هر حریق به منطقه اعزام شده به دلیل صعب العبور بودن عرصه های منابع طبیعی استان پس از طی ساعتها راهپیمایی به حریق می رسند وتازه کار جنگلبان در گرما وآتش سوزان آغاز می شود.با کمترین امکانات که قادر به حمل آن باشد و جان بر کف به مصاف با آتش سوزی میروند.
در دنیا برای حفاظت هر ۵۰۰۰هکتار یک جنگلبان ودر ایران وکرمانشاه ما برای هر ۲۷۰۰۰هکتار یک جنگلبان وجود دارد یعنی شیفت بندی آنچنانی هم نمی توانند داشته باشند.همزمان با پیشگیری ومقابله با حریق تولید نهال وگیاهان دارویی وخوراکی وصنعتی را در دستور کار دارند تا زمستان مهیای کشت در عرصه شوند.
با گذشت از بحران حریق ماموریت های کاشت نهال آغاز می شود ونزدیک شدن به اسفند ماهی که در حقیقت روزهای کاشت درخت واحیای زندگی است.جدای از اینها ماموریت برای مبارزه با قاچاقویان ذغال،مقابله با زمین خواران و متخلفان و...
این بخشی از سالنامه کاری جنگلبان است البته گفتم این موارد بحران ساز برای استان وبرای کشور جدای از این است که حوزه خود را از آفات وامراض گیاهی ودرختی حفظ کند،
واگذاریها اراضی به جهت اجرای طرح های عمرانی را تحت نظر داشته باشد،
دامداران وچرای دام بیش از حد را کنترل کند ،مخربان جنگل به جهت تهیه ذغال وتصرف زمین را مدام تحت پیگرد قرار دهد،از ساخت وساز در سطح عرصه های طبیعی جلوگیری کند ،بهره برداری از محصولات فرعی جنگل ومراتع را در کنترل داشته باشد ،فعالیتهای آبخیزداری وآبخوانداری را گسترش دهد عرصه های منابع طبیعی که بیش از ۷۵در صد از مساحت استان را بخود اختصاص داده را ممیزی وسند دار کند.پروندهای بسیاری را برای متخلفان تشکیل به مراجع قضایی ارسال واحکام صادره را در محل اجرا کند و ........ همه این اقدامات در حالی است که امروز بسیاری از مردم با توجه به مشکلات اقتصادی اقدامات خود را بحق می دانند به همین جهت حق تمامی مردم ونسلهای آینده را تضیع می کنند وبراحتی حتی مسلحانه در مقابل جنگلبانان ایستادگی می کنند.
این خلاصه ای از خدمات سال جنگلبان است که حدود ۹ماه از آن را به گشت حفاظتی وآماده باش طی می نماید یعنی اوقاتی کهبرای دیگر شهروندان تعطیلات وروزهای تفریح ودر کنار خانواده بودن است جنگلبان در گشت حفاظتی وآمادهباش است ،آما آنچه این خدمت سخت را لذت بخش می کند دیدن طبیعت زیباییست که حفاظت او را به عهده دارد و بندهای احداث شده ای است که مانع از بروز سیل می شوند.
درخت وگیاهانی است که کشت می شوند وبا آغاز بهار شکوفه زده وزندگی خود را آغاز می کنند. گیاهانی است که سرسبز شده علوفه دام ها را تامین می کنند .والبته حریقهای که درکمترین زمان وکمترین سطح با حضور همگانی تمامی اقشار مردم ومسئولین اطفا می شوند ودر خاتمه سرمایه ای که متعلق به خداوند و رسول مکرم اوست و او سعادت حفاظتش را دارد وهمین به او انگیزه می دهد که از وظیفه مقدسش خسته نشده واز بی مهری های مردم نیز آزرده خاطر نشود..
صفری روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان کرمانشاه
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |