پویش بذرکاری جنگلهای زاگرس در ۹ شهرستان کرمانشاه درحال اجرا است
رئیس اداره جنگلداری منابع طبیعی کرمانشاه:
پویش بذرکاری جنگلهای زاگرس در ۹ شهرستان کرمانشاه درحال اجرا است
کرمانشاه- رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه گفت: پویش بذرکاری جنگلهای زاگرس در ۹ شهرستان استان کرمانشاه درحال اجرا است.
عبدالعلی جلیلیان گفت پویش مردمی بذرکاری جنگلهای زاگرس که برای اولینبار با مشارکت مردم انجام شد، به پیشنهاد سازمان منابع طبیعی استان کرمانشاه بود.
وی افزود: بر اساس برنامهریزی سازمان منابع طبیعی استان کرمانشاه، پویش مردمی بذرکاری در ۹ شهرستان استان کرمانشاه با مساحت هدف ۶۵۶ هکتار انجام میشود.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه تصریح کرد: به صورت مستمر در استان کرمانشاه در روزهای جمعه ایستگاههای بذر در حال توزیع بذر هستند.
جلیلیان گفت: پویشهایی با همکاری دانشگاهها، بسیج، بسیج سازندگی، سازمانهای دانشآموزی، همیاران طبیعت، تشکلهای مردمی و جوامع محلی حاشیه جنگلهای زاگرس، خارج از مساحت هدف ۶۵۶ هکتاری مورد نظر طرح پویش مردمی، برای بذرکاری جنگلهای زاگرس فعالیت میکنند.
وی بیان کرد: پویش مردمی بذرکاری جنگلهای زاگرس یک برنامه پنج ساله بلندمدت بوده که قرار است با هدف نهادینه کردن مشارکت مردم در جهت احیای رویشگاههای جنگلی زاگرس به صورت مستمر و خارج از برنامه پویش نیز فعالیت کنند و مردم را وارد عرصه حمایت از جنگلهای زاگرس کنیم.
جلیلیان خاطرنشان کرد: در سیاست راهبردی سازمان جنگلهای استان کرمانشاه بر اساس برنامه بلند مدت ۵۰۰ میلیون اصله درخت از بذرها و نهالهای کاشته شده مستقر میشود.
وی گفت: از دهم آذرماه سال جاری در یازده استان زاگرسی از آذربایجان غربی تا استان فارس با برنامه احیای جنگلهای زاگرس به وسیله بذرکاری با مشارکت اقشار و طیفهای مختلف تا اواسط بهمن ماه امسال انجام میشود.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه بیان کرد: تمامی بذرهای مصرفی پویش مردمی بذرکاری با همکاری مردم از رویشگاههای زاگرس برداشت شده و گونههای بومی هستند.
وی افزود: بومی بودن بذر کاشته شده در جنگلهای زاگرس استان کرمانشاه با هدف عدم انتقال آلودگی از رویشگاهی به رویشگاه دیگر و تطابق شرایط اکولوژیکی هر بذر با رویشگاه خودش صورت گرفت.
جلیلیان ادامه داد: گونههای پیشآهنگ مثل بادام تلخ، بادام جنگلی، بادام کوهی، ارژن، تنگرس و سایر گونههای پیشگام در رویشگاههای جنگلی زاگرس استان کرمانشاه، کاشته شدند.
وی بیان کرد: در مناطقی از جنگلهای زاگرس استان کرمانشاه، که استقرار بنه و بلوط را داشتیم اما به دلایلی کاهش پیدا کردند با کشت بنه، بلوط و گلابی جنگلی عملیات احیا انجام شد.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه با اشاره به ارزیابی طرحهای صیانت از جنگلهای زاگرس، گفت: در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۵ ساله ۵۰۰ هکتار از مناطقی از جنگلها که وسعت و تراکم آنها دچار مشکل شده بودند به وسیله طرح صیانت از جنگلهای زاگرس بذرکاری شده که از نظر ارزیابیهای دانشگاهی و سازمانهای اجرایی نتیجه آن موفقیتآمیز بوده.
وی با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری جنگلهای زاگرس پس از بذرکاری، افزود: میتوان با حمایت مردم شاهد نتیجه مثبت بذرکاری در جنگلهای زاگرس استان کرمانشاه هستیم.
جلیلیان گفت: بر اساس آخرین ارزیابیها تاکنون ۲۱۰ هکتار از جنگلهای زاگرس استان کرمانشاه بذرکاری شده و در سه هفته اخیر بیشترین فعالیت انجام میشود که تا اواخر دی ماه تمام ۶۵۶ هکتار از مساحت مورد هدف جنگلهای زاگرس استان کرمانشاه بذرکاری میشود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |