حفاظت آب وخاک و توجه ویژه به حوزه آبخیزداری ضروری است.

تاریخ انتشار : 1402/09/13 - ساعت انتشار: ١٣:٤٦ - گروه خبری : اخبار استان

به نقل از روابط عمومی: اداره کل منابع طبی وآبخیزداری استان کرمانشاه در اجرای جدول روز شمار روز جهانی خاک امروز دوشنبه 13 آذر مجری برگزاری نشست تخصصی با موضوع نقش آبخیزداری در حفاظت از آب وخاک بود.

 
در این نشست تخصصی که با عرض خیر مقدم واشاره به تاثیرات آب، خاک ومنابع طبیعی در زندگی مردم بویژه جوامع محلی  توسط انشااله کولانی مدیر کل وحجت الاسلام والمسلمین احساندوست مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در منابع طبیعی استان  با ذکر آیات، احادیث و روایاتی که بیانگر تاکید دین مبین اسلام بر  ارزش‌های خاک وآب بود آغاز شد، وی درادامه گفت در این اهمیت همین بس که خاک در زمره مطهرات است که در تیمم جایگزین آب برای وضو می شود. 
در ادامه این نشست خانم  سهیلا آقا بیگی عضو هیئت علمی ومدیر گروه منابع طبیعی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی با ارائه مبحث علمی با عنوان (مدیریت جامع در حوضه های آبخیز) و هاشم نوری رئیس اداره حفاظت خاک وآبخیزداری منابع طبیعی استان نیز مبحث علمی با عنوان فرسایش خاک در ایران واستان را به سمع ونظر حاضرین رساندند. در این نشست خادمین خاک نیز حضور داشتند که نماینده آنها نیز گفت ما برای نجات طبیعت واین آب وخاک  آماده ایم شما به عنوان دولت بگوئید ما انجام می دهیم.  ونماینده تشکل‌ها که از کم لطفی های سازمانها  سخن گفت وخواست شعارها به عمل تبدیل شود، 
در ادامه این نشست پر بار اساتید ومدیران دستگاه‌های اجرایی از جمله دفتر روستایی وشوراهای های استانداری کرمانشاه، جهاد دانشگاهی، محیط زیست، ادارات تابعه جهاد کشاورزی، نمایندگان تشکل‌های مردم نهاد و تنی چند از  خادمین خاک به ترتیب مسائل ومشکلات حوزه آب وخاک را مطرح نمودند. 
که نکات مشترکی داشته ولیکن به طرق مختلف بیان گردید.مانند این موضوعات: 
» که آب وخاک  منشاء زندگی  هستند و منابع طبیعی(جنگل‌ها ومراتع)هم  حافظ بی مزد ومنت این دو منشاء زندگی که متاسفانه چه از سوی دولت وچه بسیاری از فرصت طلبان و سودجویان مورد بی مهری قرار می گیرند که باید ضمن آموزش وترویج فرهنگ منابع طبیعی در بین مردم بویژه جوامع محلی در راس توجهات دولت قرار گیرند. 
  
» در اجرای طرح های ویژه آب وخاک بایستی مردم حضور همه جانبه داشته باشند مدیریت با مردم ونظارت با دستگاه‌های اجرایی باشد. 
» طرح های تحولی در حوزه آب وخاک را وزارت جهاد کشاورزی اجرایی کند. 
» الگو سازی در راستای بهینه سازی از منابع آب وخاک مورد توجه قرار گیرد. 
» طرح های مدیریت جامع در حوضه های آبخیز در اولویت قرار بگیرند. 
» شرکت های دانش بنیان برای توسعه فن آوریهای بکار گرفته شوند وبه آنها میدان داده شود. 
» از صدور مجوز حفر چاه خودداری وبا متخلفین در این حوزه بشدت برخورد شود  
» قوانین در حوزه آب وخاک وجود دارند اما در الزام آور بودن آنها عملکرد ضعیف است در چگونگی اعمال  آنها تجدید نظر شود. 
» بدنبال ارائه طرح های نوآورانه با محوریت حل چالش‌های آب و فرسایش خاک باشیم. 
» درتخصیص اعتبارات دولت  بخش های آب، خاک وآبخیزداری  چه استانی وچه ملی را ویژه ببیند که برای نجات زندگی انسان‌ها دیگر چانه زنی اعتباری نه تنها جایز نیست بلکه خیانت است به تمامی نسل‌ها. 
ودهها نکته ارزنده دیگر  که می طلبد با استمرار اینگونه نشست های تخصصی مورد بررسی قرار گیرند.
و در خاتمه اینکه 
 مردم ما فهیم هستند وجامعه متخصصین ما نیز از نظر علمی در دنیا جایگاه ویژ های دارند اگر عرصه فعالیت از هر حیث برای آنها مهیا شود. 
که امیدواریم این زمینه با توجهات بیشتر مسئولین اقتصادی کشور فراهم شود. لازم بذکر است در خاتمه این نشست تخصصی به تنی چند از خادمین خاک شهرستانهای تابعه استان لوح تقدیر اهداء گردید. 
 
 
 
 
 
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج